Opleiding

Bij de Bermuda Divers wordt het opleidingssysteem van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) gevolgd. 

duikschema opleiding

In de loop der jaren zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd door de NOB. In het "verleden" moest je als kandidaat-duiker op de examendag al je kunnen laten zien. Lukte het die dag niet zo goed dan had je pech gehad, volgende keer beter.

Nu is het zo dat je via het zogenaamde modulen systeem een oefening kunt laten zien aan de instructeurs. Er is sprake van een voortdurende controle op de vorderingen. Oordeelt de instructeur in deze positief dan tekent hij/zij de module af en kun je je als duiker op de volgende oefening richten. Dit betekent tegelijkertijd dat je veel meer dan vroeger het geval was op je eigen tempo je "sterren" of brevetten kunt halen.
Voorop blijft echter staan dat duiken geen wedstrijdsport is. 

Als beginner ben je aspirant-duiker en begin je met de opleiding 1* (ster) duiker. Na het behalen van dit brevet kun je een aantal specialisaties volgen en mag je verder met de opleiding voor 2* duiker. Na het behalen van de 2e ster kun je weer een aantal specialisaties volgen en mag je verder voor 3* duiker.
Een verplichte specialisatie voordat je met je 3e ster mag beginnen, is de specialisatie Redden. 

Na je 3e ster kun je na het volgen van een aantal specialisaties en het hebben een bepaalde duikervaring je 4e ster aanvragen. Als je na het behalen van je 3e ster zin hebt om opleiding te geven, dan mag je starten met de 1* instructeurs opleiding. 

De duikopleidingen (1*, 2*, 3* en specialisaties) bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Zowel de theorie als de praktijk zijn opgebouwd uit modulen. Het praktijkgedeelte bestaat uit zwembadlessen en buitenwater oefeningen.