lesavond

Theorielessen

 Om de theorieles te kunnen voorbereiden heeft de NOB voor elk brevet een instructieboek gemaakt. De theorielessen worden afgesloten met een schriftelijke toets.

De instructieboeken worden door opleidingscoördinator van de club besteld bij de NOB en na betaling aan de cursist overhandigd. Bij elk boek zit een brevetaanvraagkaart. Deze kaart wordt door de opleidingscoördinator bewaard en ingevuld en opgestuurd naar de NOB nadat het brevet behaald is. Na enkele weken ontvangt de duiker dan rechtstreeks van het NOB de bij het behaalde brevet horende duikpas.

De theorieles wordt op vrijdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur gegeven in in zwembad "Reynaertland" te Hulst. 

De theorielessen worden door verschillende instructeurs op basis van vrijwilligheid en affiniteit verzorgd. Zij stellen hun ervaring en vrije tijd hiervoor beschikbaar.

Zwembad lessen

Behorende bij de theorielessen van een brevet zijn een aantal zwembadlessen. De zwembadlessen worden aansluitend op de theorielessen gegeven in zwembad "Reynaertland" te Hulst van 21:15 tot 22:15 uur. 

     

Zwembad trainingen

 De zwembadtrainingen zijn opgebouwd rond diverse thema’s: Redding, nettentraining, kompas/oriëntatie, constructie, trimmen, EHBDO/reanimatie, wrakduiken, buddytechniek, hefballon/decoballon, zoeken/bergen, adembeheersing, conditie, abnee, buddytechniek, coopertest. Of ter invulling van de creatieve geest van de trainer. Na afloop van de zwembadles of training kan er in de kantine volop nagepraat worden of is dit een ideale plek om buitenduiken af te spreken met een buddy.

Het duikseizoen is ingedeeld in twee perioden: het winterseizoen en het zomerseizoen.

-Het winterseizoen loopt van september tot en met april. In deze periode worden de theorie lessen, zwembadlessen en zwembadtrainingen gegeven.

-Het zomerseizoen loopt van mei tot en met september, dit is de periode dat de buitenwater oefeningen gedaan worden en dat er groepsduiken gemaakt worden.