Kennismaking

Turend over de Oosterschelde zal menigeen zich afvragen: "Wat valt er hier nou onder water te zien?" Héél veel eigenlijk meer dan dat je zou denken.

duikers die in het water gaanAls we het hebben over de warmere landen dan komen er allerhande associaties naar boven. Bijna iedereen heeft op televisie wel eens een onder waterfragment gezien alsof je in een aquarium zwemt. 

Zo ziet Zeeland er onder water dus niet uit. Er is minder "zicht" maar toch veel te zien aan diersoorten en begroeiing. 

Duiken kun je in diverse soorten water doen met ieder zijn typische kenmerken en ervaringen voor de duiker. Zo kun je in zoetwater, brak water of zoutwater duiken. Je kunt in stilstaand water of stromend water (getijdenwater) duiken én je kunt overdag duiken of nachtduiken maken. Al dit soort duiken vraagt de nodige training en kennis. 

Als je je hebt aangemeld bij de club dan betekent dat, dat je vanaf dat moment meedoet aan de opleiding voor duiker. Lessen die gegeven worden bestaan uit een theoretisch gedeelte (Eerste hulp bij duikongevallen, natuurkunde, materialenkennis, duiktechniek) in moeilijkheidsgraad oplopend na het behalen van een "ster", en een praktijkgedeelte (snorkeltechniek en duiktechniek) hierbij telt dat het in moeilijkheidsgraad oploopt als je verder gevorderd bent. Vraagt van de duiker een tijdsinvestering en discipline. Discipline omdat je nooit alleen duikt. Er is altijd een buddy (mededuiker) bij je en tijdens het duiken moet je op elkaar kunnen vertrouwen. 

Verder is duiken een sport die je beheerst moet doen. 

Als een speer door het water schieten kan, maar je ziet niets en bent zo weer uit het water omdat de lucht op is.... Jammer van je tijd.