Duiken in buitenwater.

In het zomerseizoen, vanaf april, zullen de trainingen ook in het buitenwater plaatsvinden. 

De Oesterdam bij Tholen is hiervoor een zeer geschikte plaats. Op de duikkalender staan trainingsduiken aangegeven. Deze duiken zijn speciaal bedoeld om de buitenwateroefeningen uit te voeren. Dus als je tijdens een trainingsduik wil oefenen, geef je dat bij je aanmelding duidelijk door aan de duikleider: 

• Welke oefening(-en) je wil doen. 

• Geef aan welke begeleiding je verwacht. 

• Met welke buddy ga je dit gaat doen. Denk hierbij aan de brevetbevoegdheid van het buddypaar. (Onder hoofdstuk “Met wie mag ik duiken”) Om de vorderingen van je oefeningen te volgen, krijg je van de opleidingscoördinator een oefenboekje. Bewaar dat bij voorkeur bij je logboek. Laat de instructeur hierin zijn adviezen opschrijven. Heb je nog geen oefenboekje? Vraag er één aan de opleidingscoördinator. 

Zodra je aan het oefenen slaat is het raadzaam met dezelfde buddy te duiken. Een instructeur gaat slechts mee om aanwijzingen te geven. Je oefent dus niet met de instructeur maar met een door jezelf uitgekozen Buddy. (Opgelet! Dit kan alleen als je al een brevet hebt! Meer info hierover kun je bij de opleidingscoördinator krijgen)

 

Groepsduiken

Verder worden er vanuit de club "groepsduiken" georganiseerd. De duikkalender hiervoor wordt afgedrukt in het clubblad "BUDDY" en wordt per email doorgestuurd. Voor de groepsduiken geldt dat je je moet aanmelden bij de duikleider. Voor de vrijdagduiken dien je je aan te melden op dinsdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur. Voor de weekendduiken dien je je aan te melden op donderdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur. Als je op andere tijden naar de duikleider belt, denk er dan aan dat sommige mensen heel vroeg op moeten. Voor alle buitenduiken geldt dat je medische keuring in orde moet zijn.

 

Met wie mag ik duiken?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, bestaan er bij het duiken verschillende brevetniveau’s. Wie mag met wie duiken? Onderstaande tabel geeft hierover meer informatie.

- Duiken niet toegestaan, zoek een andere buddy.
☺ Duiken als zelfstandig buddypaar toegestaan.
☺☺ Duiken als zelfstandig buddypaar alleen met duikleider toegestaan.
☺* Duiken is toegestaan nadat de oefening eerst met een 2* instructeur is geoefend.

 

Bij alle duiken moet wel in acht worden gehouden dat binnen de brevetbevoegdheid gedoken wordt!